Dividen ASB 2021 5.00% [ASB Financing] Bagus ke ni? refinance asbf

by adminDianeAshleyBooks



Dividen ASB 2021 adalah 5.00%! This is moderately good news! Ye lah, tahun lepas 4.25% je, itu pun masih ada lagi yang laburkan duit dalam ASB. Now with 5.00% it is pretty good. Terutama sekali bila kita bandingkan risiko pelaburan ASB ni yang unitnya berharga tetap. Dividen, atau nama tepatnya pengagihan (distribution) ASB ni bergantung kepada fund manager dan juga bonus yang di berikan oleh PNB atas ehsan mereka sendiri. Performance ASB sebenarnya hanya memberikan pulangan sebanya 4.25% pelaburan mereka sendiri. 5.00% ini bila dibandingkan dengan benchmark ASB iaitu 12-bulan Maybank Fixed-Deposit Islamic yang cuma 1.85%, menunjukkan ASB ini adalah amat kukuh. Jual-Beli Rumah, LPPSA dan ASBF ➜ 🧮 Kelas DEBT SNOWBALL ➜ 🛒 Shopee affiliate ➜ ⚠️ Disclaimer: I am NOT a financial advisor nor a “guru”. Investments must be made within your capabilities and at your own risks.I am not liable for any errors, omission, or availability of any information. My views are my own. I am not responsible for any comments or content. I am not liable for any damages nor harm resulting from any content or interactions on this channel Kalau you nak support perjuangan hal ehwal pengguna, bolehlah berikan sedikit sumbangan: 🔴 DuitNow: SA0268990H 🟡 MBB direct: 562973004667 🔵 TnG QR: 🟢 Bank QR: ⚫ BuyMeACoffee: Social-media platform terkini: 🟩 Whatsap: 🟪 Instagram: 🟦 Facebook: 🟥 Dividen 5.00% 02:03 Cara kira dividen 02:48 ASB vs unit trust? 03:56 Benchmark: Maybank FD-i 04:47 ASB-Financing 05:36 ASB ni equity fund kan? 06:39 ASB ni permulaan sahaja 07: 07 ASB vs. EPF? 07:52 Investment mandate 08:52 Hargai lah ASB #financialfaiz #asbfinancing #asb Dividen ASB 2021 5.00% [ASB Financing] Bagus ke ni? –Okay guys, so dividen ASB untuk tahun 2021 dah di-announced. Okay dividen ataupun distributionlah 5%, okay ke tak? Kalau I nak pendekkan, I cakap, memang okaylah. It can be better; we wish it is better. But dia bagi 5% so much higher daripada 4.25% untuk tahun lepas. Kalau you nak dengar I punya ulasan sedikit tentang dividen untuk tahun ini you tengok video ini sampai habis Lets Jom! Kalau you tak tahu I ini dulu, start I punya channel sebab ASB Financinglah. Selalu nampak dalam ini ada ASB Loan masa muda, dividen ASB 4.25%, Zakat dividen ASB, ASB Loan untung ke? dan macam-macam lagi. So, kalau you belum subscribe lagi tolonglah subscribe supaya I boleh keluarkan lagi content pasal investment innshaa Allah. Okey dividen ASB 5% secara keseluruhan ya. Maksudnya 4.25% daripada ASB itself, the fund itself 0.75% daripada bonus At the time of recording dia belum clarify lagi 0.75% ini datang daripada siapa tapi ikut kebiasaannya duit itu datang daripada PNB itself, Per modalan Nasional Berhad. You kena faham, PNB owns ASNB. Amanah Saham Nasional Berhad. Satu UTMC Unit Trust Management Company Dia orang yang akan ada manage manage fund dekat bawah dia ini termasuklah ASB, ASB2, 3, ASM, ASM 2, 3 ASW and whatnot lah, ASB ini kira flagship fund untuk ASNB dan juga PNB lah. So, whatever performance ataupun dividen or distribution agihan yang diberikan oleh ASB. PNB sebagai mothership itu, dia akan top up sikitlah. Dulu syarat nak bagi bonus ini susah sikit tapi sekarang ini dah mudahkan. You campur saja 4.25% dengan 0.75% 5% untuk tahun ini whatever duit yang you ada dekat you punya ASB, you akan dapat dividen ataupun distributionlah pada awal tahun 2022. Tapi ingat tak hari itu I ada buat video pas -cara kira dividen ASB. Salah satunya I cakap pasal monthly minimum balance. Kalau you letak RM200,000 pun pada bulan Disember, 5 Disemberlah contohnya sebab you ada bau-bau ataupun you tahulah dividen akan di-announced dan you akan dapat dividen ta pi you salahlah kalau macam itu sebab RM200,000 itu masuk pada bulan Disember. Lepas itu masuk tengah bulan pula itu. So monthly minimum balance untuk bulan Disember itu RM0. Untuk November pun RM0, untuk Oktober pun RM0. adalah kalau you nak participate dalam this fund masukkan duit you pada bulan Januari nanti kalau you naklah. This is not an investment advice. Kalau you rasa duit you boleh perform dekat tempat lain go ahead I just nak sharing sahaja apa yang ASNB dan ASB bagi dekat dia punya pelabur. Jadi persoalannya yang sesetengah pihak akan tany ….

Images related to the topic refinance asbf

Dividen ASB 2021 5.00% [ASB Financing] Bagus ke ni?

Dividen ASB 2021 5.00% [ASB Financing] Bagus ke ni?

Search related to the topic Dividen ASB 2021 5.00% [ASB Financing] Bagus ke ni?

#Dividen #ASB #ASB #Financing #Bagus
Dividen ASB 2021 5.00% [ASB Financing] Bagus ke ni?
refinance asbf
あなたはここですべての有用な情報を見ることができます: ここでもっと見る
あなたはここですべての有用な情報を見ることができます: ここでもっと見る

You may also like

18 comments

Arie1615 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Ramai buat loan asb sbb nk dividend.. Better rolling lah..

Reply
Paul G 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Hi Faiz Video terbaik, Tapi nak Tanya ASB non-Bumi boleh invest ke?

Reply
Sham Mohdali 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Public Mutual baru jer announced dividends, sikit sgt..ASB dividen still much much better…

Reply
muhammadamirudin08 09/03/2022 - 7:34 Chiều

tolong promote kredit kad islamik yang terbaik tahun ini Plis Thank you

Reply
Norazman Yusof 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Susah juga bang..buat ASB loan. montly rm925x12bulan=11100..200k x5%=10k..kena topup 1.1k untuk byr 1tahun…alahai

Reply
Arajanan Bittapu 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Diving 5% lebih baik dari 1%.

Reply
Akma Akma 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Syukur dapat jg dividen setiap tahun

Reply
Sam Valentine 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Is there such thing as investment loan in Malaysia? If so, can we use it to invest overseas stock?

Reply
ahmad shakir 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Kira ok lgi la 5%..inflasi malaysia 3 hingga 3.5% tahun 2021..kalau inflasi malaysia 6% keatas mcm USA tu baru boleh kata ASB tak berbaloi langsung..

Reply
Nurulizah Ah Sing 09/03/2022 - 7:34 Chiều

FF saya nk apply ASM berbaloi ke?kena buat loan mcm asbf jg ke?klu ye blh tolg refer banker yg baik utk saya ke.tq FF smoga FF sukses slalu.

Reply
Azfairul Muhamat 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Tak ok rm42 je dapat dividen

Reply
Zulkiefli 1017 09/03/2022 - 7:34 Chiều

5% yang pnb bagi adalah sikit perbanding yang di bagi magnum …baik labut kat magnum..pulangan nya tinggi…baik untuk simpanan hari tua

Reply
Dhom Fazli 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Low risk low return, nak senang nk juga untung…mmg kesukaan bangsaku.

Reply
Muhammad Affan Bin Mohd Zakri 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Kalau saya melabur Asb 1 selepas itu saya MELABUR pula Asb 2, dividen kita hanya dapat untuk Asb 1 saja ke atau dapat juga Dividen untuk ASB 2?

Reply
Kura-kura Satu 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Tapi ASB loan macam kena rompak dividen teruk lah kurang

Reply
actozya86 Vincent 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Salam tuan. Masih relevan kah jika nak guna teknik "rolling dividen" untuk asb loan. Sebab saya rasa rugi, perlu tambah hampir separuh wang sendiri tuk rolling semula.

Reply
FloydFRL 09/03/2022 - 7:34 Chiều

Editor video ni mesti kaki main gta sa kan. Bunyi sfx GTA SA tu..haha. Anyway, as usual, video terbaik tuan. Nak request video pasal CWA principal boleh x? Hari tu ada ejen CWA principal dtg buat presentation and return dia tu sngt menarik. Thanks.

Reply
bfg 1000 09/03/2022 - 7:34 Chiều

asb 2 dgn asb 3 tak dapat dividen ke…confuse pulak

Reply

Leave a Comment