Skim cepat kaya EXPOSED! [Kewangan] Macam scam cepat miskin refinance asbf

by adminDianeAshleyBooks



Assalamualaikum dan hari ini kita nak cakap pasal scam cepat kaya. Ha biasa kita dengar orang cakap pasal skim cepat kaya kan? Rupa-rupanya scam dengan skim ini tukar dua perkataan saja bunyi pun lebih kurang sama. terlambat kenapa ya? Macam mana nak identify skim-skim macam ini? So apa lagi? Lets Jom! Oh yeah dah dapat 100,000 subscriber. Nanti I akan buat satu giveaway yang bermanfaat ya. I akan share satu buku Satu buku ini yang dia shape my mind tahu. Author ini tak tahu pun I’m a big fan of his. Tapi I kena cari dulu stok buku ini ya sebab buku ini buku lama. I tak tahu dia masih publish lagi ke tidak. Kalau tak ada I carilah buku lama I itu, I bagi dekat you. Okay first of all I nak cakap video ini berdasarkan satu episode dekat dalam series. Money, explained. Episod itu Bernama. Get Rich Quick. Kalau I translate maksudnya jadi kaya cepatlah. Skim cepat kaya. Memang kena dengan citarasa I dan apa yang I nampak dekat Malaysia ini. Jadi ka lau you dah tengok video I tapi tak puas hati you nak tengok bahasa inggeris pula the original source material pergilah Netflix, pergi tengok. If it is too good to be true it probably isn’t. tak masuk akal, bagus sangatlah ya benda itu there’s a high probability tak benar, menipu. Yang selalu kita nampak adalah Nigerian prince scamlah. Tak tak semestinya Nigerian kadang-kadang yang menipu itu bukan orang Nigeria pun ➜ marketing@faizazmi.com 💰 Khidmat Takaful, Refinance-Jual-Beli Rumah, LPPSA dan ASBF ➜ 🧮 Kelas DEBT SNOWBALL ➜ 🛒 Shopee affiliate ➜ ⚠️ Disclaimer: I am NOT a financial advisor nor All content provided is for informational purposes only and I make no representation to its accuracy nor completeness. I am not liable for any errors, omission, or availability of any information. My views I am not liable for any damages nor harm resulting from any content or interactions on this channel Kalau you. By commenting, you are solely responsible for your own views. nak support perjuangan hal ehwal pengguna, bolehlah berikan sedikit sumbangan: 🔴 DuitNow: SA0268990H 🟡 MBB direct: 562973004667 🔵 TnG QR: 🟢 Bank QR: ⚫ BuyMeACoffee: Social-media platform terkini ⬛ TikTok: 🟨 Twitter: 00:00 Intro 01:15 If it is too good to be true … 03:28 Advanced-fee scheme 04:58 Pump and dump scheme 06:31 Ponzi scheme 08:27 Pyramid scheme 10: 10 MLM tu skim piramid ke? 11:52 Coaching scheme 13:26 Skim muncul bila ada perubahan #financialfaiz #kewangan #scam Skim cepat kaya EXPOSED! [Kewangan] Macam scam cepat miskin –Kononnya dia adalah seorang prince, putera yang ada RM100 juta tapi dia perlukan RM5000 daripada you sebab duit itu stuck. Kalau tak ada duit daripada Malaysia dia punya custom ke dia punya Kerajaan tak akan releasekan duit RM100 . Dia janjikanlah dia akan bagi you RM100,000 ke ataupun skim-skim yang macam letak RM10,000 setiap bulan you dapat pulangan 10%, RM1000 untuk 12 bulan. So, at the end of the day you akan dapat pulangan sebanyak 120% setahun ASB pun bagi 5% saja itupun dah tercungap-cungap ini dia boleh senang-senang bagi 120% ataupun skim jual emas. Kononnya you letak duit dekat dalam dia punya skim. dia akan bagi pulanganlah. Masalahnya you tahu sendirilahkan precious metals macam emas atau silver mana boleh beranak-pinak. You beli 100 gram hari ini pun lepas 10 tahun dia tetap 100 gram. So mana kau dapat duit pulangan itu? plain dia explain dengan gebang gebangnya you pula dengar you malu nak bertanya sebab you dah letak dia on the pedestal maksudnya you meninggi-ninggikan dia. So bila you ada mindset macam itu apa-apa dia cakap, betul dia dah menanglah duit you. Sebenarnya manusia ini secara psikologinya adalah a bad lie detectors. Maksudnya kalau orang tipu you you susah nak detect you tak tahu you kena tipu. Kita sebagai manusia kita ingat kita hebat, kita boleh tahu siapa yang boleh tipu Tapi kita di-designed untuk percayakan dekat orang. We live in a society kenalah berkumpul kenalah ada orang dekat sebelah. Susah nak hidup seorang-seorang ini sebab secara individu kita lemah. tipu you. Memang you ….

Images related to the topic refinance asbf

Skim cepat kaya EXPOSED! [Kewangan] Macam scam cepat miskin

Skim cepat kaya EXPOSED! [Kewangan] Macam scam cepat miskin

Search related to the topic Skim cepat kaya EXPOSED! [Kewangan] Macam scam cepat miskin

#Skim #cepat #kaya #EXPOSED #Kewangan #Macam #scam #cepat #miskin
Skim cepat kaya EXPOSED! [Kewangan] Macam scam cepat miskin
refinance asbf
あなたはここですべての有用な情報を見ることができます: ここでもっと見る
あなたはここですべての有用な情報を見ることができます: ここでもっと見る

You may also like

29 comments

bk tan 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Abang how about affiliate marketing skim..

Reply
Siti Sarah Yahaya 21/02/2022 - 5:32 Chiều

OMG Ponzi scheme!! Haha baru lepas tengok the Tinder Swindler dekat Netflix, and it's exactly that!!! Wanita2 Europe ditipu oleh this one 'billionaire' guy tapi ending dia sangat devastating. The culprit was jailed for just 15 months, now rumour said he's back to his schemes urghhhhh

Reply
Mary lee 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Kadang ayat pancingan mereka adalah "saya buat benda yang orang takut nak buat " untuk tarik orang baru.
Btw,en faiz boleh cerita pasal ASH tak?

Reply
HASRY HUSSIN 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Salam bos..nak tanye sejak2 ni bnyk iklan pasal octafx copytrading..boleh ulas tak pasal octafx ni?

Reply
mrcompc 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Salam tuan…apa pendapat anda tentang trade guna arbitrage system.

Reply
Mohammad Ali 21/02/2022 - 5:32 Chiều

antara byk2 sy paling suka marketing jual air liur .. knowledge is a knowledge tp kalau bende telalu overpriced .. pd sy x berbaloi atau x berguna . mmg ada ilmu perlu dibayar , tp what u earn with what u spent kena la berbaloi . kalau byr 5k utk dgr talk tp at the of the day . x membantu sgt baik x yh masuk .

Reply
Lek 21/02/2022 - 5:32 Chiều

TQ for the video <3

Reply
Mat Animasi91 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Ada masuk 10 cuci 30

Reply
arifeee 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Buy bitcoin everyone

Reply
Awang Hishammuddin 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Assalamalaikum, saya nak tnya tentang insurance. Saya rasa saya dah amik 3 jenis insurance; Company insurance, Insurance motor (3rd party), and EGBT insurance dripada etiqa. Jadi ketiga2 ni saya rasa generally insurance ni cover saya bila saya terlibat dlm kemalangan atau sakit etc. Soalan saya, kalau saya dh ada 1 insurance yang mempunyai sama benefit mcm kedua2 insurance saya tu tadi, perlu ke saya bazir kan lgi duit saya bulan2 utk lgi 2 insurance yg saya dah bayar tu ke? lebih baik amik insurance dripda company sbb xyah bayar apa2. betul ke tak?

Reply
Hassan Muhammad 21/02/2022 - 5:32 Chiều

terbaik lebih jelas suara

Reply
Hyder 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Skim Piramid menyamar MLM, MLM menyamar produk kesihatan.
No easy money is the best principle.

Reply
Farid Kent 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Mantap

Reply
nama rahsia 21/02/2022 - 5:32 Chiều

DDNK.. hahaha

Reply
fahIm M_ 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Betul… Kat fb saya pun banyak lalu iklan skim cepat kaya dan forex trader yang terang2 scam. Ada ke buat forex 2 tahun boleh angkat lambo, ferrari, private jet. Rasa macam lembu yang terencat akal je percaya. Masalahnya ramai gile bagi komen tapi komfem semua tu fake akaun. Harap bani melayu yang paling senang kene tipu ni tengok la video ni dulu sebelum kena game dengan musibat2 skim tipu tu.

Reply
HARITH AZMI 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Semua tuan cakal betul. Boek

Reply
Azlan Mohd 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Hati-hati tuan, dengan pendedahan video macam ni takut ada scammer akan cari, sama mcm whistleblower yang mendedah salah, yang buat salah pulak innocent. Paham2 jela since kita ni rakyat malaysia

Reply
Hamizah Ahmad 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Itu lah selalu kena culik masuk telegram pelaburan ni. Report terus.

Reply
Kangen Water Sifoo 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Congratulations 100k subscriber,wishes You 200k subscribers soon
Unfortunately ppl keep forgetting and let greeds takes over

Reply
Mohd Hafiz 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Mangsa utama adalah budak2 baru dpt ptptn, zaman saya dulu barang2 luxor

Reply
Yeah-ZeeD Productions 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Assalamualaikum Tahniah Tuan Faiz 100k. Saya tetap dgn Simpanan dlm ASB dan Tabg Haji. Moga chanel tuan memberi manfaat dan didikan pd semua dalam pendidikan kewangan. Terima Kasih tuan.

Reply
Amirul Ashraf 21/02/2022 - 5:32 Chiều

sy berharap tuan faiz dpt ceritakan serba sedikit pasal cryto.. tq tuan ilmu yg bermanfaat

Reply
amirul akmal 21/02/2022 - 5:32 Chiều

coaching scheme mengingatkan saya iklan dari geng2 luar negara mcm tu la cara dia present terbaik tuan menceritakan realiti semua skim3 ni terbaik

Reply
Syamim Wong 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Sifu bad haha

Reply
Chan siew 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Memang betul apa yang Bro Faiz kongsikan..tiada sesiapa yang boleh bantu selesaikan masalah penipuan scam jika kita sendiri tidak peka dan mudah mempercayai. Take Care your own finance

Reply
asraf hisham 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Setuju dengan "too good to be true"

Reply
Bad dab 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Quebec cartel adalah salah satu contoh scam piramid kat malaysia

Reply
HelloHey Hye 21/02/2022 - 5:32 Chiều

salam tuan faiz, boleh kongsi sedikit tak pasal reits investment. adakah investment ni legit ye? sy ada join class reits ni, katanya kita akan diberikan dividen sebanyak 8% sbulan (sebab dia ambil jumlah purata) bila kita ambil pakej investment yg ditawarkan(2tahun). Kemudian selepas 2 tahun, dia akan pulangkan duit investment kita bila dorg jual saham2 kita which is paling cepat pn 2tahun itu pun tak berani janji. dorg pun akan kasi komesyen klau kita dapat cari org join investment ni. bg tuan adakah ini scam ye sbb rata2 kawan sy yg join tak pernah miss dividen dorg. property yg dorg invest pn di indon. harap tuan dapat terangkan.

Reply
PoTeTo 21/02/2022 - 5:32 Chiều

Haha saham ke ??

Reply

Leave a Comment